Starten

Je volgt jouw passie en/of droom en start een eigen bedrijf. Hoe werkt dat?
Vrijheid, zelfstandigheid, creativiteit, financiële garanties.

Hoe kunnen wij je helpen?

Gefeliciteerd, je start je eigen bedrijf! Een fantastische stap waarbij jij je passie helemaal op je eigen manier kunt vormgeven en overbrengen.

Maar wat komt er buiten je eigen vakgebied eigenlijk bij kijken? We nemen je graag mee in de wereld van het ondernemerschap.

Naast het regelen van de standaardzaken zoals verzekeringen, is het goed om te weten hoe je omgaat met situaties als arbeidsongeschiktheid, risicomanagement, de oude dags- en nabestaande voorzieningen, en hoe je de bankzaken slim organiseert.

Waar je misschien niet meteen aan denkt, maar wat wel heel belangrijk is: wanneer schrijf jij je in bij de Kamer van Koophandel? Wie verzorgt de administratie en de boekhouding? Wat verwacht de belastingdienst? Waar ga je huisvesten en wat komt daarbij kijken? Hoe maak je een businessplan en zorg je voor naamsbekendheid, bijvoorbeeld via marketing (on- en offline)? Met onze startwijzer voorzien wij je van financieel advies en geven we je handige checklists. Is het niet onze expertise? Dan verwijzen wij je graag door naar deskundige partners en geven we nuttige website-tips.

Onze levenswijzeradviseurs wijzen je graag de weg, ook bij de vervolgstappen zoals het aannemen van personeel of het kopen van een pand. We ondersteunen je persoonlijk en proactief, zodat jij je kunt bezighouden met je passie en weet dat de andere zaken geregeld zijn.

Beluister onze podcast

Wij hebben een aantal podcastafleveringen opgenomen met onze eigen experts. Relevant voor de fase: starten. Beluister ze hieronder, of in je favoriete podcast-app.

Veelgestelde vragen

Natuurlijk is het belangrijk om je verzekeringen te regelen en goed te weten hoe je omgaat met situaties als arbeidsongeschiktheid, risicomanagement, de oude dags- en nabestaande voorzieningen en hoe je de bankzaken slim organiseert. 

Met onze startwijzer geven wij je niet alleen financieel advies over bovenstaande zaken maar voorzien wij je o.a. ook van een handige checklist, websites of doorverwijzingen naar deskundige partners. Zo is het namelijk ook belangrijk om na te denken over de marketing van je bedrijf, de administratie en de inschrijving bij de KVK. 

Wanneer je zelfstandig bent en ziek wordt, vallen ook je inkomsten weg. Je kunt dan niet (meer) terugvallen op een verzuimverzekering van je werkgever. 

Hier kun je een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor afsluiten. Belangrijk is om goed te kijken hoe lang je bepaalde kosten zelf kunt dragen. Dat bepaalt o.a. de premie. Uiteraard adviseren wij je hier graag over.

Wie is er dan bevoegd om bepaalde zaken te regelen als je in coma raakt of ontoerekeningsvatbaar wordt? Als je wilt voorkomen dat een rechter hiervoor iemand moet aanstellen, kun je het beste bijtijds een levenstestament laten opstellen.

Aan de hand van de startwijzer lopen wij al deze zaken met je door.

Jazeker. Wanneer je in loondienst een nabestaanden en/of wezenpensioen had, komt dit nu te vervallen. Het is daarom verstandig om te kijken hoe je verwacht dit inkomensverschil op te vangen. 

 

Wil je meer weten over onze Levenswijzer? Kennismaken of heb je een vraag?