Wil je meer weten over onze Levenswijzer?

Kennismaken of heb je een vraag?
Je bent, in ieder geval, welkom!
Pastoor Wijnhovenpark 5-7
5801 BZ Venray
Wij zijn maandag t/m vrijdag geopend van 08:30 uur - 17:00 uur.
Neem contact met mij op via*

Met een gerust hart naar jouw volgende levensfase?

Veelgestelde vragen

Schade particulier

Stuur bij schade een mail naar: schade@vande-mortel.nl of bel naar ons kantoor. Bij spoed? Bel dan altijd naar ons kantoor via telefoonnummer: 0478 - 584888.

Een melding bij de rechtsbijstand kan telefonisch of online. Wil je van ons de juiste gegevens ontvangen? Bel ons dan. Ook kunnen wij alvast een voormelding voor je in orde maken; de maatschappij van de rechtsbijstand neemt aansluitend contact met jou op.

 

De eerste belangrijke stap hierbij is om vast te stellen wat de oorzaak van de lekkage is. De volgende vragen kunnen wellicht helpen: - Waar is de gevolgschade het ergste? - Loopt de CV ketel leeg? - Loopt de watermeter door als er geen water wordt gebruikt? - Is de hoofdkraan dichtgedraaid? - Lekt het erger als de afvoer van bv douche, toilet of bad wordt gebruikt? - Is er een loodgieter of installateur benaderd? Het is verstandig om niet onnodig hak en breekwerk te laten doen. We staan graag voor je klaar om te overleggen wat je het beste kan doen. Wanneer er sprake is van een lekkende leiding wordt lekdetectie bij de meeste verzekeraars vergoed. We horen graag van je wat er aan de hand is zodat we samen kunnen kijken naar een oplossing en de verzekeringsdekking kunnen bespreken.

Wanneer je auto Beperkt (WA+) of Volledig Casco (Allrisk) verzekerd is, is er dekking voor ruitschade. Het is vaak wel belangrijk om hiervoor naar een aangesloten hersteller te gaan. Wanneer je niet naar een aangesloten hersteller gaat dan is er in de meeste gevallen geen dekking en zal er niets worden uitgekeerd. De aangesloten hersteller regelt de betaling van de factuur rechtstreeks met de verzekeraar. Je hoeft dan verder niets voor te schieten. Als de ruit vervangen moet worden is er wel sprake van een eigen risico. Dit betaal je aan de hersteller. Ruitreparatie is kosteloos. Je kan ons even bellen via 0478 - 584888 of een email sturen aan schade@vande-mortel.nl dan kijken we met je mee wat voor jouw polis van toepassing is.

Schade zakelijk

Stuur bij schade een mail naar: schade@vande-mortel.nl of bel naar ons kantoor. Bij spoed? Bel dan altijd naar ons kantoor via telefoonnummer: 0478 - 584888.

Ten aanzien van de verwerking van persoonsgegevens moet je opletten dat je volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) de melding maakt. Wil je weten wat je wel en niet mag vermelden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kijken, in ieder geval, graag met je mee.

Als je de BTW kan verrekenen dan is je auto exclusief BTW verzekerd. Dit staat dan ook als zodanig op het polisblad vermeld. In dat geval zal de schade betaling aan de hersteller ook exclusief BTW zijn en betaal je zelf bij de hersteller de factuur van alleen de BTW.

Hypotheken

Hoeveel je kan lenen, hangt onder andere af van het inkomen dat je verdient, eventuele schulden en de marktwaarde van de woning. Wil je weten hoeveel je kunt lenen? Neem dan, in ieder geval, contact met ons op om een oriënterend gesprek in te plannen. Dan kijken wij met je mee wat je zou kunnen lenen.

Dat is mogelijk. Je kunt ook bij een nieuwe woning tot maximaal 50% van de marktwaarde van de woning van de aflossingsvrije hypotheek meenemen. De hypotheekrente blijft dan aftrekbaar.

Wij raden dat over het algemeen af. Ook al is het mogelijk om het bedrag te lenen op basis van jouw inkomen, kan het zijn dat de bank jouw aanvraag afwijst. Denk bijvoorbeeld aan een oude BKR registratie. Het is verstandig om te zorgen dat je volledig ingelicht bent over de mogelijkheden voor een hypotheek.

Jouw ouders kunnen een bedrag schenken. Tot een bepaald bedrag kan een schenking belastingvrij zijn. Als schenken niet mogelijk is, zijn er uitzonderingsgevallen waarbij ouders garant staan voor hun kind. Dan wordt het inkomen en de vermogenspositie van de ouders beoordeeld.

Verzekeringen particulier

Denk er dan aan om bij je zorgverzekering de European Health Insurance Card op te vragen. Ook wel EHIC pasje genoemd. Mocht er tijdens vakantie medische zorg noodzakelijk zijn, laat dan je pasje in het ziekenhuis zien. Wordt dit niet geaccepteerd, neem dan altijd contact op met de alarmcentrale van je reisverzekeraar.

Engeland valt niet meer onder de EU, maar nog steeds onder Europa. Dus Europadekking is dan voldoende. Denk er wel aan dat je ID kaart niet meer volstaat. Je zult een paspoort nodig hebben.

Vraag tijdig aan je tandarts of hij verwacht dat je kind een beugel nodig heeft. Is dat namelijk het geval kennen vrijwel alle verzekeraars een jaar wachttijd op de tandartsdekking! Check dit dus altijd voor je gaat starten bij de orthodontist, zodat je wanneer dat nodig is op tijd je dekking aan kunt passen.

Zo lang er geen sprake is van verhuur of dat er echt sprake is van een andere regelmatige bestuurder, is er gewoon dekking. Houd er wel rekening mee dat als diegene schade veroorzaakt, dit ten koste gaat van jouw verzekering en schadevrije jaren. Het is niet mogelijk dit op een aansprakelijkheidsverzekering te verhalen!

Bij de meesten verzekeraars zal jullie kind nog gewoon onder jullie aansprakelijkheidsverzekering, reis- en ongevallen verzekering vallen. Wanneer hij of zij nog thuiswonend of voor studie uitwonend is. Voor zijn of haar zorgverzekering zal nu wel betaald dienen te worden. Zorg dat je voor het bereiken van de 18e verjaardag een juiste dekking of verzekeraar hebt gekozen.

Omdat voorwaarden per verzekeraar kunnen verschillen is het altijd verstandig contact op te nemen.

Verzekeringen zakelijk

Jazeker! Zit je bijvoorbeeld gehuurd en wil je het pand graag kopen? Of wil je verhuizen en het bedrijfspand aankopen? Neem van vooral contact met ons op. Wij kijken, in ieder geval, graag met je naar de mogelijkheden.

Ben je zelf de verzekeringnemer? Dan mag je de door jou betaalde premie voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekken van de inkomstenbelasting. De uitkering die je ontvangt als je arbeidsongeschikt raakt, wordt belast als inkomen.

Een verzuimverzekering is niet verplicht om af te sluiten. Daarentegen is een arbodienst voor iedere werkgever wel verplicht. Iedere werkgever moet beschikken over een eigen overeenkomst met een arbodienst of bedrijfsarts: het zogenoemde basiscontract. Alle werkenden dienen toegang te hebben tot een bedrijfsarts en ieder bedrijf is verplicht om samen te werken met een bedrijfsarts.

Als ondernemer ben je aansprakelijk als jij of je medewerker schade veroorzaakt aan personen of spullen van anderen. Denk aan een kop koffie die je medewerker per ongeluk over de laptop van je klant laat vallen. Of aan een klant die uitglijdt op een pas gedweilde vloer in je kantoor. Dit kan grote financiële gevolgen hebben voor je bedrijf. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) dekt de schade. Deze AVB wordt ook wel ‘bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering’ of ‘zakelijke aansprakelijkheidsverzekering’ genoemd.

Stel dat je bent gestopt met je bedrijf en de verzekering is beëindigd. En je krijgt alsnog een aansprakelijkheidsclaim voor schade die is veroorzaakt tijdens de looptijd van de verzekering, maar die pas veel later zichtbaar wordt. Dit zogenoemde uitlooprisico kun je in een aantal gevallen tegen een eenmalige extra premie meeverzekeren bij beëindiging van je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

RegioBank

Met Basis Bankieren heb je een betaal- en spaarrekening voor een vast tarief per maand. Je kiest daarbij zelf welke producten je gebruikt. Afhankelijk van de producten die je kiest, betaal je een vast maandelijkse tarief. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op.

Bij het openen van het Basis Bankierenpakket regelen wij, als zelfstandig adviseur, direct de overstapservice. Zo stap je zonder zorgen over, want je betalingen lopen gewoon door van en naar je nieuwe rekening. Gedurende 13 maanden lang worden automatisch je incasso’s doorgestuurd naar je nieuwe rekening. Je hoeft zelf alleen nog partijen waar je geld van ontvangt en zelf ingestelde periodieke overboekingen aan te passen.

Heb je alleen een deposito? Dan is daar altijd de spaarrekening Spaar op Maat aan gekoppeld. Zolang je deposito loopt, betaal je geen maandelijks tarief voor Spaar op Maat. Pas als je (laatste) deposito afloopt en je bedrag is bijgeschreven op je spaarrekening, ga je € 3,55 per maand betalen.

Heb je een spaarrekening met deposito én een andere spaarrekening die bij Basis Bankieren hoort? Dan betaal je voor die spaarrekening wel elke maand € 3,55.

Is je pinpas kapot, vraag dan via ons kantoor een nieuwe betaalpas aan. 

Is je betaalpas gestolen of ben je je betaalpas verloren? Dan moet je zo snel mogelijk je betaalpas blokkeren.

Je  betaalpas blokkeren kan op verschillende manieren:

1. Via Mijn RegioBank

Heb je Mijn RegioBank? Dan kun je hier je betaalpas eenvoudig blokkeren.
Log in op Mijn RegioBank en ga naar Zelf regelen > Betaalpassen.

2. Via de RegioBank app

Heb je Mijn RegioBank en gebruik je de RegioBank app? Dan kun je met deze app eenvoudig je betaalpas blokkeren.

  1. Open de RegioBank app
  2. Ga naar 'Zelf regelen'
  3. Kies 'Betaalpas(sen)'
  4. Selecteer ‘Pas blokkeren’

3. Telefonisch via RegioBank

Je kunt contact opnemen met RegioBank via +31 30 219 68 70. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Houd je rekeningnummer bij de hand. Je betaalpas wordt dan direct geblokkeerd. De volgende werkdag kun je bij ons een nieuwe betaalpas aanvragen.

4. Neem contact met ons op

Een nieuwe betaalpas kun je via ons kantoor aanvragen.

Blokkering opheffen

Heb je zelf via Mijn RegioBank, de RegioBank app of via RegioBank de betaalpas geblokkeerd? En vind je de verloren betaalpas binnen twee weken terug? Dan kun je de blokkering op je betaalpas zelf weer opheffen via Mijn RegioBank of de RegioBank app.

Financiële planning

Of je eerder kunt stoppen met werken, hangt af van je financiële situatie. Belangrijke zaken om rekening mee te houden zijn:

  • Hoeveel pensioen je hebt opgebouwd.
  • Of je genoeg spaargeld hebt om de periode tot je pensioen te overbruggen.
  • Eventuele extra kosten die je zelf moet betalen, zoals zorgverzekeringspremies.

Met onze Financiële Foto krijg je een helder overzicht van jouw situatie. Dit geeft je inzicht in de mogelijkheden om eerder te stoppen met werken. Je kunt ook inloggen op mijnpensioenoverzicht.nl voor een eerste indruk van je pensioenopbouw.

Om te zorgen dat alles goed is geregeld bij overlijden, zijn er een aantal zaken belangrijk om naar te kijken. Dit zijn er een paar van:

  • Heb je een partner? Controleer of er een partnerpensioen is geregeld via je pensioenfonds.
  • Heb je een levensverzekering afgesloten voor je nabestaanden?
  • Is er een testament opgesteld waarin staat hoe je vermogen en bezittingen verdeeld moeten worden?

Mocht je hier vragen over hebben, dan helpen wij je in ieder geval graag verder. 

Als je verwacht dat je pensioen niet voldoende is, zijn er verschillende manieren om extra pensioen op te bouwen, zoals:

  • Lijfrente: Hiermee kun je jaarlijks een bedrag inleggen voor een aanvullende pensioenuitkering.
  • Banksparen: Dit is een belastingvriendelijke manier van sparen voor je pensioen.
  • Beleggen: Je kunt ervoor kiezen om te beleggen voor een mogelijk hoger rendement, maar dit brengt risico’s met zich mee.

Onze Financiële Foto helpt je om inzicht te krijgen in jouw eventuele pensioentekort en geeft je advies over mogelijke oplossingen die bij jouw situatie passen.

Bij langdurige arbeidsongeschiktheid kun je recht hebben op een WIA-uitkering, afhankelijk van je situatie. Daarnaast kunnen werknemers via hun werkgever een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) hebben, of zelfstandig ondernemers kunnen zelf zo’n verzekering afsluiten.

Controleer bij je werkgever welke regelingen er zijn of overweeg zelf een verzekering af te sluiten om je inkomen te beschermen.

Je pensioeninkomen bestaat uit je AOW-uitkering en het pensioen dat je via je werkgever(s) hebt opgebouwd. Dit kun je controleren via mijnpensioenoverzicht.nl. Daarnaast kun je extra inkomsten hebben uit spaargeld, beleggingen of een lijfrente.

Met onze Financiële Foto krijg je een volledig beeld van jouw verwachte inkomen na pensionering en of dit voldoende is om comfortabel te leven.

Met een gerust hart naar jouw volgende levensfase?